I dřezy podléhají trendům. Aneb jak vypadají „škopky“ v roce 2016?

Rekonstruujete kuchyni, vybíráte novou linku a narazili jste na zdánlivě nepodstatný prvek v podobě dřezu? Výběru „škopku“, jak dřez nazývají odborníci, věnujte dostatek pozornosti. Za prvé proto, že bez prvotřídních detailů nebude kuchyň nikdy perfektní. A za druhé proto, že není dřez jako dřez. Chcete-li z něj vytěžit maximum, vezměte si k srdci následující tipy.

Nestárnoucí nerez

První a zásadní otázka souvisí s materiálem. K nejpoužívanějším patří nerezová ocel, která – ač se vám to možná jeví opačně – není na ústupu. Vzhledem k dobré odolnosti, snadné údržbě a vysoké úrovni hygieny bude v centru pozornosti i v budoucnosti.

Zda se přikloníte k matnému, leštěnému nebo hladkému povrchu, je otázkou vašeho vkusu a celkového sladění s ostatními prvky. Atraktivní volbou je tzv. tkaná struktura či dekor – vypadá stylově, ale je náchylnější na vodní kámen.

Oblíbený granit

Někdo si na nerez příliš nepotrpí a vyhledává jiné varianty. Pokud se vám nerezové dřezy okoukaly nebo se jen nehodí do konceptu vaší nové kuchyně, zaměřte se na neméně populární granitové dřezy. K mání je mnoho barevných variant, některé v antibakteriálním provedení (s příměsí iontů stříbra).

Jeden z výrobců – italská společnost Telma – používá nanotechnologii ARIAPURA na bázi fotokatalýzy oxidu titaničitého. Aktivní složka eliminuje zápachy a zabraňuje tvorbě vodního kamene, jakožto i rozvoji organických nečistot. Jinými slovy jde o dřez, který se sám udržuje a jen tak mimochodem čistí vzduch v kuchyni.

Nezapomeňte na doplňky

Ať už vaše volba padne na nerezový, granitový nebo jiný dřez, rozhodně nepodceňujte výběr dřezové baterie. Zároveň zvažte instalaci drtiče kuchyňského odpadu – praktického doplňku, díky kterému již nikdy nebudete muset řešit, co se zbytky potravin.

Zanech komentář

od administrator
„Vždy odpouštějme svým nepřátelům, nic je nedokáže víc rozzuřit.“ Oscar Wilde