Nejlepší kachna recepty: Kachna na zázvoru

Kachna recepty sice nepatří mezi dietní, ale o to jsou v našich končinách (a samozřejmě i ve světě) populární. Kachna má své zastoupení také ve francouzské a čínské kuchyni, čemuž se není co divit. Kdo by odolal lahodnému masu vytříbené chuti a křupavé kůrčičce? Pokud jste dostali chuť a chcete si připravit kachnu tak trochu jinak než obvykle, vsaďte na následující recept na kachnu na zázvoru.

Ingredience (pro 5 – 6 osob):

  • mladá kachna cca 1,5 kg
  • 2 lžíce kvalitního oleje
  • pórek
  • lžička soli
  • 3 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • šťáva z kompotovaného ananasu
  • 2 kolečka kompotovaného ananasu
  • ¼ litru bílého vína
  • díl čerstvého zázvoru

Postup přípravy:

Prvním krokem je důkladné omytí kachny ve studené vodě. Poté ji osušte a naporcujte na 8 dílů, na závěr osolte. Rozehřejte olej na pánvi a naporcované díly kachny opečte z obou stran po dobu cca 15 minut. Že jsou hotové poznáte tak, že zhnědnou. Následně je uložte někam do tepla, aby nevystydly.

Očistěte pórek a nakrájejte ho na kolečka, rozpulte oloupaný zázvor a jednu polovinu nastrouhejte, druhou nakrájejte na nudličky. Nudličky společně s pórkem zvolna restujte na zbylém oleji a přilijte víno a sójovou omáčku. Směs povařte na mírném ohni po dobu cca 4 – 6 minut. Poté již můžete přidat teplé porce kachny – nechte je se směsí pod pokličkou dusit po dobu dalších 20 minut.

Nakonec porce kachny vyjměte a do omáčky zamíchejte ananasovou šťávu. Vložte také nakrájené kousky ananasu i s nastrouhaným zázvorem. Kachnu vraťte do omáčky a duste dalších 10 minut.

Kachna na zázvoru je připravena k podávání – můžete ji servírovat třeba s jasmínovou rýží. Dobrou chuť!

Foto: pixabay.com

Zanech komentář

od administrator
„Člověk, který nikdy neplakal nežil opravdový život!“ Jan Werich