Smažení na tuku je minulostí, trendy je horký vzduch

Všichni víme, že smažená jídla a zdravá výživa nejdou dohromady, přesto si je čas od času dopřejeme, protože nám chutnají. Oblíbená smažená jídla si ale nemusíme odpírat, pokud k jejich přípravě využijeme horký vzduch.

Oblíbená pochutina

Mezi nejoblíbenější smažené pokrmy patří hranolky, obalovaný sýr a řízek. Když si zahřešíme jednou za čas, žádný zdravotní problém si nepřivodíme, problém ale bývá právě v četnosti konzumace těchto jídel. Obsahují hodně tuků, kalorií a často i soli, našemu tělu tak nepřináší nic dobrého. Smažené potraviny naopak mohou zvyšovat riziko cévní mozkové příhody, onemocnění srdce, obezity nebo cukrovky. Tohle všechno většinou víme, přesto se smaženého nechceme vzdát. Dá se to ale řešit i jinak, než vhodit řízek nebo hranolky do rozpáleného oleje.

Fritování vzduchem

Dopřát si své oblíbené jídlo bez výčitek svědomí a ve zdravější verzi už není žádný problém. Revoluční technologie smažení horkým vzduchem umožňuje připravit potraviny bez použití oleje. Teplovzdušná fritéza Airy od značky Orava připraví rychle a šetrně vaše jídlo. Smažení probíhá cirkulací horkého vzduchu, takže není nutné používat olej nebo jen v minimálním množství. Velký koš má objem 2,5 litru a nepřilnavý povrch, hravě tak najednou připravíte oběd pro více lidí. Snadné ovládání zvládne každý i díky zvukové signalizaci a časovači, fritéza je rychle nahřátá a připravená k použití. Teplotu si můžete sami regulovat v rozmezí 90 – 200 stupňů a pro každé jídlo tak zvolit tu nejideálnější. Nemusíte tak ve své stravě mít spoustu nezdravých tuků a přesto si můžete dopřát to, co máte rádi. Zdravé fritování vám umožní dát si kdykoli své oblíbené jídlo a nemuset se ohlížet na to, jak často si ho chcete dát. Horkovzdušná fritéza připraví hranolky nebo smažený řízek za krátký čas a se skvělou chutí.

Publikováno: 29. 02. 2020

Kategorie: Recepty

Autor: administrator